Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Online undervisning - 27/1-22

Kære konfirmander.

Så er vi fremme ved den sidste onlineundervisning i sæsonen. Fra og med næste torsdag, skal I heller ikke længere møde til almindelig forberedelse. Vi gemmer undervisningen til uge 14, hvor I og alle årgangens øvrige konfirmander, efter planen, mødes fem dage i streg, til undervisning, workshops, underholdning, frokost og mere til. I ugen op til jeres konfirmation holder vi så generalprøve, hvor vi sammen gennemgår konfirmationsgudstjenesten og alt, hvad der skal foregå ved den. Derudover håber vi at kunne indbyde jer konfirmander til et eller to fællesarrangementer i Hellig Kors Kirke, inden uge 14. Det hører I nærmere  om.

I dag er det ene emne: Jesu bjergprædiken. Den nok vigtigste prædiken, Jesus har holdt. For i den giver han mange konkrete anvisninger på, hvordan vi mennesker skal forholde os til en lang række emner. Og hvordan vi skal være over for hinanden. Den er ikke en facitliste på, hvordan vi skal leve vores liv, men der er mange, gode anvisninger og anbefalinger. Og så er det også i løbet af Bjergprædikenen, at Jesus lærer mennesker at bede Fadervor.

Læs nu Mattæusevangeliet kapitel 5,6 og 7. Hvis I ikke har en bibel derhjemme, så husk, at I kan finde alle tekster i Bibelen, hvis I skriver: ”bibelen online” i  søgefeltet på jeres mobil eller iPad eller computer, så kommer der en side frem, hvor I bl.a. kan vælge at læse i Bibelen. Og så vælger I  bare Mattæusevangeliet kapitel 5-7.

Spørgsmål:

  1. Hvad er det at være salig?
  2. Hvorfor tror du, at det lige netop var Fadervor-bønnen, Jesus lærte os?
  3. Hvad siger Jesus, der sker, når vi beder?
  4. Hvorfor vil Jesus have, at vi skal være mod andre, som vi vil have, de skal være mod os?
  5. Hvorfor skal vi også elske vores fjender?
  6. Hvad synes du er det vigtigste, Jesus siger i Bjergprædikenen.

 

For et stykke tid siden gennemgik vi gudstjenesten og hvilke dele, den består af. I forlængelse af den gennemgang får I nu en opgave, der handler om, at I skal finde det kodeord, der består af nogle bogstaver, der gemmer sig bag nogle ting på et billede. I skal køre rundt på billedet med curseren, Til I finder et spørgsmål, der kan svares på. Og når I ikke kan finde flere gemte spørgsmål, så prøver i på at danne kodeordet.

Billedet får I via det her link: Escape room - Gudstjenesten (konfirmandcenter.dk)

Spørgsmål 7: Hvad er kodeordet?

Svarene på de 7 spørgsmål sender I bare til mig på en mail. moda@km.dk så kigger jeg på dem og kommenterer dem.

Rigtig god arbejdslyst!